ΠΑΠΠΑ ΛΟΥΛΑ


Η Λούλα Παππά γεννήθηκε στην Ελάτεια Λοκρίδος. Ο πατέρας της ήταν μουσικός και ως εκ' τούτου απο πολύ μικρή είχε το μικρόβιο του τραγουδιού. Ξεκίνησε να τραγουδά απο 13 χρονών με τον πατέρα της και τους θείους της στα διάφορα πανηγύρια και γάμους της περιοχής.
Στα 20 χρόνια της, άρχισε την δισκογραφική της καριέρα. Πρώτος δίσκος "Σε 'σένα το λέω" και σιγά σιγά άρχισε να γίνεται γνωστή και σε άλλες περιοχές. Ακολούθησαν πολλές κασσέτες και προσωπικοί δίσκοι "τραγούδια του βουνού και του κάμπου", "Μαρή φεγγαροπρόσωπη", "Τα μάτια σου τα πράσινα", "Σου τα 'χω μαζεμένα", "Καλά έκανα κι αγάπησα", "Τι σου έχω κάνει".
Συνεργάστηκε με όλους τους συνθέτες (Κ.Σόυκα, Β.Φωτίου, Κ.Πίτσο κ.λ.π) σε πολλές ομαδικές ηχογραφήσεις. Σταθμός της καριέρας της ήταν η συνεργασία της με τον Β.Φιλίππου με τον οποίο έκανε τα μεγαλύτερα σουξέ "Τα κόκκινα γαρύφαλλα", "Ένα γράμμα συστημένο", "Μ' αγαπάς μωρέ", "Όλα μέλι γάλα" τα οποία την καθιερώσανε σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα το 1990 ξεκίνησε τη συνεργασία της με κέντρα των Αθηνών πλάϊ σε μεγάλους καλλιτέχνες (Έλατο, Αγρίμια, Γλυκοχάραμα, Χίλια αστέρια) όπου τραγουδάει μέχρι και σήμερα.


Copyright © 2012 Rythmos FM 94,7
.
Original Design: My Internet Radio